Gina Tricot

Asså Gina Tricot är alltid en affär man grublar över. Lixom vilket land som kom på det! Dock vet man att det måste vara nordiskt, för att på hemsidan kan man bara välja mellan nordiska språk!

Men det var faktiskt senast idag som jag och Annabel tänkte på vart i från det skulle kunna vara. Vi beslöt oss iaf för att det INTE är från Finland iaf!

Men asså.. Norge eller Sverige låter ju mest trovärdigt :) Trodde dock mer på Norge! Men jag kom nyss på den här finfina idén att söka på wikipedia ;) (tänk att jag aldrig kommit på det förr o.o).

Här har ni svaret:

"Gina Tricot är en svensk familjeägd modekedja som säljer kläder till kvinnor. Kedjan har blivit känd för att ha "nyheter varje vecka" och riktar sig till alla modeintresserade kvinnor oavsett ålder. Gina Tricot har för närvarande ca 140 butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark och har planer på att expandera till bland annat Tyskland under 2010. Kedjan omsatte 2009 omkring 2,3 miljarder SEK.

Gina Tricot ingår i segmentet som ofta kallas fast fashion, där man har låga priser, konstanta nyheter och snabb omsättningshastighet. Kedjan startades 1997 i Borås, där huvudkontoret fortfarande ligger. I november 2010 beräknas ett nytt huvudkontor i Borås stå klart, som ritas av arkitekten Gert Wingårdh.

Whaaat?! 1997?! Oj oj oj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0